Top

Blog

Bodytec inzetten voor het verminderen/verhelpen van rugklachten

Bodytec wordt sinds jaar en dag ingezet als behandelmethode bij fysiotherapie. Omdat je met deze unieke trainingsmethode de gewrichten ontlast en alleen de spieren laat werken, is deze behandeling perfect inzetbaar voor fysiotherapie.
Heeft u al lange tijd last van een zeurende pijn in de rug of heeft u flinke steken na het uitvoeren van activiteiten? Met behulp van Fysio-bodytec worden deze klachten verholpen.

De EMS training is een behandeling waarbij alle grote en kleine spiergroepen tegelijkertijd actief in werking worden gezet. Waar je tijdens een normale training 40% van de spieren gebruikt, is dit bij de Bodytec training 90%. Dit is de reden dat de effectiviteit veel hoger ligt dan bij een reguliere training. 20 minuten staat gelijk aan 2,5 uur in de sportschool.

Een studie van Vatter (2003) toonde een flinke vermindering van rugklachten met behulp van EMS training. Na 6 weken 2 maal per week een EMS training gevolgd te hebben, verminderde de pijnklachten bij 82,3% van de proefpersonen. Een totaal van 29,9% was na afloop geheel vrij van symptomen. Van alle personen ervaarde 40,3% vooraf chronische (pijn)klachten, na afloop was dit slechts nog maar 9,3% van de getrainde personen.

Wij hebben meerdere specialistische fysiotherapeuten in huis die samen met u aan de slag gaan om binnen korte tijd uw klachten te laten verminderen. Wij raden aan om minimaal 2 keer per week een fysio-bodytec behandeling in te plannen, zodat de werking optimaal is.

Wilt u aan de slag met een fysiotherapeut om van uw rugklachten af te komen? Laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Share