Top

Blog

Waarom yoga goed voor je is

Dagelijks zien we genoeg mannen en vrouwen met een drukke baan & een jong gezin, die naar manieren zoeken om tot rust te komen en zich op te kunnen laden. Uren achter het bureau zitten zorgt voor stijfheid en stress. Je hebt behoefte aan meer rust en soepelheid, maar je weet niet precies waar je dit kunt vinden. Op yoga reageren veel mensen terughouden. Het zou wellicht te zweverig zijn, maar niets is minder waar. Yoga is een sport op zich en brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee. Wij hebben er 5 voor je op een rijtje gezet.

1.    Yoga zorgt voor minder stress
Yoga kan er voor zorgen dat je stressniveau omlaag gaat. Met simpele ademhalingsoefeningen leg je de focus op jezelf en kom je tot rust. Je vergeet even alles om je heen en kan weer goed relativeren. Je bloeddruk en hartslag daal en je voelt je direct rustiger worden.

2.    Yoga is goed voor meer flexibiliteit 
Vaak wordt gedacht dat je heel lenig moet zijn om aan Yoga te beginnen maar niets is minder waar. Je kan altijd beginnen met basis oefeningen en dit uitbouwen naarmate je meer lessen hebt gevolgd. Jouw flexibiliteit groeit en zorgt voor een betere houding als je aan het werk bent.

3.    Yoga is goed voor spieropbouw
Yoga zorgt naast flexibiliteit voor spieropbouw. Je zult merken na een tijd yogales volgen, dat je lichaamsbouw ook zal veranderen. Tijdens de yogales maak je gebruik van verschillende spiergroepen. Door actief te blijven in de Yoga houdingen, zorg je ook voor dat je jouw spieren aanspant, gebruikt en ontwikkelt.

4.    Yoga zorgt voor een betere focus 
Een betere focus ontwikkel je door wekelijks een yogales te volgen. Focus op ademhaling tijdens verschillende yoga oefeningen in plaats van mij de rondrazende gedachtes in je hoofd.

5.    Yoga kan er voor zorgen dat je gelukkiger bent 
Een mooi onderdeel van Yoga is dat het je kan helpen om je gelukkig te voelen. Tevreden te zijn met waar je bent en wat je hebt. Los durven laten wat je niet meer nodig hebt. Met een yogales merk je dat je ook een ontwikkeling als persoon meemaakt in het dagelijks leven.

Share