Top
 

Massage

Neem contact met ons op!

Smederijstraat 22
2671 BV Naaldwijk

info@jptbody-mind.nl

0174 760800

Massage bij JPT

Massage is de systematische manipulatie van zachte lichaamsdelen, hoofdzakelijk de spieren, om het zenuw- en spierstelsel en de bloedsomloop gunstig te beïnvloeden.

Vandaag de dag is massage steeds meer ingeburgerd en kiezen veel mensen er voor om structureel een moment van rust te nemen en aandacht aan lichaam en geest te geven door middel van een massage. Deze bewustwording is een goede beweging als tegenhanger van de hectiek die deze maatschappij met zich meebrengt.

Lichaam en geest

Na een massage zal je merken dat spieren soepeler worden en de doorbloeding beter. Hierdoor heb je er ook lang na de massage nog profijt van. Je hebt minder last van stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, blessures, bekkenklachten, rugklachten en spanningen. Geestelijk gebeurt er ook wat met je. Je zou het kunnen ervaren als ‘meer ruimte in je hoofd’, nieuwe energie, zin om je doelen na te streven en een groter bewustzijn van je lichaam, oftewel: je voelt je beter!

Pijn of klacht

Een massage heeft ook een helende werking als het wordt ingezet ter behandeling van een klacht.

 

Ontspanningsmassage      

Een ontspanningsmassage is een massage waarbij lichaam en geest weer tot rust komen. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Een regelmatige massage geeft je meer vitaliteit en een betere gezondheid. Tevens is een ontspanningsmassage een stukje voor jezelf: een moment van rust en bewustwording. Het is heel belangrijk dat je bij de eerste behandeling aangeeft wat je prettig vindt. Hierdoor zal je met een tevreden gevoel weer naar buiten stappen.

Hoofd-schouder-nek massage        

De specifieke hoofd-schouder-nek massage is een stevige massage waarbij verschillende massagetechnieken (inclusief cupping) aan bod komen.

 

Sport- & herstelmassage        

De sportmassage kan worden toegepast bij vermoeide en stijve spieren. Een sportmassage bij zeer stijve spieren is al snel te hard, waardoor de spieren na afloop nog stijver en pijnlijker aanvoelen. Na afloop van een zware training of wedstrijd kunnen afvalproducten van de spierstofwisseling, zoals vocht en lactaat, zich in de spieren ophopen. Een herstelmassage bevordert de afvoer van deze afvalstoffen uit de spieren waardoor spierpijn (zoveel mogelijk) voorkomen wordt.  Een herstelmassage duurt meestal zo’n 20 minuten.

Stoel-/bedrijfsmassage        

De stoel-/bedrijfsmassage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel. Je krijgt, volledig gekleed, een massage van de rug, schouders, nek, hoofd, armen, handen en heupen. Dit alles in een sessie van ongeveer 20 minuten. De massage werkt op basis van acupressuur. Daarbij wordt op bepaalde energiepunten druk uitgeoefend met behulp van de vingers, handen, armen en ellebogen.

Als je, als werkgever meer wilt inzetten op duurzame inzetbaarheid van je medewerkers, kan een stoel-/bedrijfsmassage daar een onderdeel van uitmaken.

Bindweefselmassage        

Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek, gericht op het herstelvermogen van de huid. Deze massage wordt niet toegepast op de spieren maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. De doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd waardoor de aanmaak van collagene- en elastine vezels wordt gestimuleerd. De massage werkt celvernieuwend, de huid gaat er jonger en steviger uit zien. Vooral bij oudere mensen heeft deze massage een gunstige invloed. Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen. Ook voor de dunne, gevoelige huid.

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale siliconen cups vacuüm op de huid worden aangebracht.

Waar reguliere fysiotherapeuten stoppen, gaan wij door
Snel resultaat in minder tijd
Kom tot rust en vind de balans terug
Herstel jouw lichaam in 3 minuten